Tammikuussa uuden äärellä: Näkyväksi-naistenilta

Nyt on jo esitelty meitä niin monta viikkoa, että siirrytäänpä seuraavaan aiheeseen. Vuodenvaihde on monelle meille se aika, kun mietitään, miten viime vuosi meni ja mitä tänä vuonna haluaisi ehkä saada aikaan. Joskus voi aloittaa ihan pienistä asioista. Mitäpä jos kilojen karistamisen mukaan miettisi, mikä väri minulle sopii? Laittaisiko tänään päälleen sittenkin jotakin muuta kuin mustaa?

 

Torstaina 17.1. meillä on Nandassa Näkyväksi-ilta, jossa on mukana värianalyytikko Kirsi Kärkkäinen ja hän sanoo seuraavaa:

 

”En tahtonut ymmärtää, että minun ei kannattaisi käyttää lainkaan mustaa. Jo aiemmin olin saanut vinkkejä viileiden ja pehmeiden värien käyttöön. Monien ystävieni kanssa puhumme paljon väreistä ja eräs ystäväni käyttää omia syksyvärejään niin onnistuneesti, että hän inspiroi minuakin. Pukeutumisen haasteet ja ilot kaikkinensa on tietysti liittyneet myös oleellisesti naiseksi kasvamiseen ja oman minuuden miettimiseen. Kuka minä olen ja miltä haluan näyttää? Mitä viestin vaatetuksellani muille?

 

Värianalyysissa etsitään ihonsävyn perusteella parhaiten sopivat värisävyt vaatetukseen, meikkiin, hiuksiin ja asusteisiin. Joillekin tulee isoja yllätyksiä, jotkut löytävät uusia värejä päivittäiseen käyttöön, jotkut saavat vahvistusta jo löytämilleen luottoväreille – useimmille avautuu värien ihmeellisen voimakas vaikutus niin ulkonäköön kuin mieleen. Väreistä saa iloa ja voimaa. Jokainen meistä on kauniiksi luotu!”

 

Kirsi Kärkkäinen

Kauniiksi Luotu, perustettu juhannuksena 2018

 

Illassa on kuultavana myös runoja Mirkka Auviselta ja ne ovat varmasti helposti samaistuttavissa. Kaikillahan tulee arjen keskellä niitä hetkiä, kun toivoisi olevansa jossakin muualla. Aina ei voi vain vaihtaa maisemaa, mutta ajatuksiin voi karata lähes tulkoon milloin vaan. Oletko joskus ollut ihan hiljaa ja kuunnellut, mitä mieli puhelee? Ja ehkä kirjoittanut ne vielä ylös? Mirkka teki niin ja nyt häneltä on ilmestynyt jo kaksi runokirjaa.

 

En olisi kyllä uskonut, että esikoiskirjani olisi runoteos. Runoja alkoi syntyä enemmän muistaakseni toisen lapsemme varhaisvuosina. Runoista tuli jonkinlainen pelastusrengas arjen uuvuttavuuden keskellä. Kun pyykkivuorien ja tiskien selvittely sekä ainainen lapsiperhekaaos tuntuivat tympeiltä, karkasin tuokioksi omiin ajatuksiini rustailemaan runoja. Niitä sitten kirjoittelin pikkuruisille paperilappusille arkitouhujen tuoksinassa. Jossain vaiheessa uskaltauduin näyttämään tekeleitäni ystävälleni, joka myöhemmin sävelsi runojani lauluiksi. Tällainen kahden suurperheäidin yhteistyö on ollut ihmeellistä. Näkyväksi-illassa kuullaan pari Anni-ystäväni säveltämää laulua. Toivon, että runoni voisivat rohkaista ihmisiä. Niissä on tuokiokuvauksia lapsiperhearjesta, pohdintaa äitinä ja naisena olemisesta ja riittämisestä omissa ja muiden silmissä.”

 

Mirkka Auvinen, musiikkipedagogi, runoilija ja suurperheen äiti

 

Uskomme, että näiden molempien rohkeiden naisten ajatuksissa on juuri niitä asioita, mitä me kaikki muutkin pohdimme ja sen takia ajattelimme, että tämä Kirsin ja Mirkkan suunnittelema Näkyväksi-naistenilta sopisi hyvin meidän alkuvuoden ohjelmistoon.

 

Näkyväksi-ilta järjestetään siis meillä Nandassa 17.1. klo 17 alkaen. Kyseessä on rento tilaisuus, johon voi tulla yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa työporukalla. Liput voi käydä ostamassa meiltä ennakkoon. Luvassa värien, runojen, tarjoilun, arvonnan ja yhdessäolon lisäksi kaunista naisääntä, kun myös Riikka Ahonen ilahduttaa laulullaan. Tule Näkyväksi!


 

 

49761436_2008206892629834_7278912927455772672_njpg