Nandan tarina


Joulukuussa 2018 Nanda täyttää 6 vuotta ja me täällä Nandassa olemme sitä mieltä, että se on hieno saavutus! Matkan varrelle on mahtunut monenlaista ja muutoksia on joka puolella, mutta Nandan ajatus viihtyisästä paikasta, jossa tarjoillaan ihania herkkuja rennolla otteella, on säilynyt ja kehittynyt jatkuvasti. Nanda on edelleen yrittäjävetoinen paikka, jossa osaavan ja innostuneen henkilökunnan osuus kaikkeen toimintaan kasvaa ja sitä halutaan kasvattaa päivä päivältä. 


Vaikka meille meidän tarina onkin itsestäänselvyys, niin kaikki eivät sitä silti vielä tunne, joten alla vastauksia muutamiin yleisimpiin kysymyksiin:


Mikä on Nanda? 


Nanda on kahvila, joka perustettu joulukuussa 2012 Mikkelissä, mutta tarina sen takana alkaa jo hieman aikaisemmin Alicantesta, Espanjasta. Perustajat Marika ja Alberto tapasivat Espanjassa, ihastuivat siellä paikalliseen kahvilaan (kenties myös toisiinsa, koska vuoden päästä juhlittiin häitä - mutta se ei siis liity tähän kahvilaan) ja halusivat tuoda palan eurooppalaista kahvilatunnelmaa Mikkeliin. 

Nandan ajatuksena oli luoda kierrätyskalusteilla sisustettu persoonallinen cupcake-kahvila ja myynnissä oli ensimmäisen kuukauden aikana vain kahvia ja cupcake-leivonnaisia. Ensimmäisen vuoden aikana valikoima laajeni erikoiskahveista suolaisiin leipiin ja keittolounaaseen, sekä smoothieihin. 

Tällä hetkellä Nandasta saa yllämainittujen tuotteiden lisäksi ruokaa tilauksesta paikan päällä tai toimitettuna, monenlaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia, brunssia, raakakakkuja, salaattia... Päivittäinen valikoima voi hieman muutella muotoaan, mutta vaihtoehtoja löytyy moneen makuun ja herkut tehdään edelleen paikan päällä Nandassa.


Mistä Nandan nimi tulee?


Nanda on vuori Intiassa, ja se valikoitui kahvilan nimeksi, koska se kuulosti niin kivalta. Sen kummempia salaisuuksia siihen ei ikävä kyllä liity.


Onko tämä sama kahvila kuin mikä oli silloin Kauppahallissa?


Kyllä. Aloitimme toimintamme Mikkelin Kauppahallissa joulukuussa 2012. Ensimmäinen paikka Kauppahallissa oli hyvä aloitus, mutta pian kävi selväksi, että toisenlaiset tilat tulisivat tarpeeseen, jos toimintaa haluttaisiin kehittää.


Tilaisuus tuli, kun Nandalle tarjottiin tilaa Pulkkisen kulmasta, Savilahdenkadulta tilasta, jossa oli aikaisemminkin toiminut kahvila. Tammikuussa 2014 Nandan toiminta siirtyi siis uuteen osoitteeseen ja sai tarvitsemansa puitteet. Marraskuussa 2016 Nandan tila laajeni entisestään ja nyt koko talo on kahvilan käytössä, luoden mahdollisuudet monenlaisiin tilaisuuksiin.


Voiko Nandassa järjestää yksityistilaisuuksia?


Kyllä voi. Katso lisätietoja kohdasta Yksityistilaisuudet.